Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zo'n busje gebruikten de moordenaars van Hillis

21 februari 2011, 21.58 uur · Aangepast 22 februari 2011, 20.23 uur

De politie heeft foto's online gezet van het type busje waarin de moordenaar of moordenaars van Stanley Hillis zijn gevlucht.

Het gaat om een blauwgrijze Volkswagen Transporter met het valse kenteken 27-BN-JH. De auto is voor het laatst gezien in de omgeving van de Spaklerweg.

De politie is op zoek naar mensen die het busje afgelopen week nog ergens hebben gezien of die weten waar het busje nu is. Ook wil de politie meer weten wie de inzittenden of gebruikers van het busje zijn geweest de afgelopen tijd.

De 64-jarige Stanley Hillis werd maandagmiddag doodgeschoten op een parkeerterrein in de Fizeaustraat in Oost. Hoewel Hillis daar volgens zijn advocaat geen aanwijzingen voor had, houdt de politie rekening met een liquidatie.

Hillis was een bekend gezicht in de Amsterdamse onderwereld. Hij gold als een vriend van Dino Soerel en Willem Holleeder. Hillis pleegde onder meer een reeks overvallen. In 1979 schoot hij een politieman neer. Hij wist enkele malen uit de gevangenis te ontsnappen. Na een ontsnapping in 1985 verscheen hij in het tv-programma van Sonja Barend, voorzien van een pruik, een snor en een grote zonnebril, om zijn verhaal te doen.