Start van hoofdcontent

Stad

nl

Fileleed op de A1 richting Amsterdam

5 maart 2011, 12.46 uur · Aangepast 8 maart 2011, 08.57 uur

De algehele afsluiting van het laatste stuk snelweg naar Amsterdam veroorzaakt sinds zaterdagochtend een file vanuit Muiderberg. Rond 12.00 uur staat het verkeer over een lengte van 3 kilometer stil.

Rijkswaterstaat is nog tot maandagochtend vijf uur bezig met de werkzaamheden tussen de knooppunten Diemen en Watergraafsmeer. Dit is het eerste van de vier weekeinden in maart waarin weggebruikers rekening moeten houden met verkeershinder en omleidingen.

Rijkswaterstaat pleegt groot onderhoud en past de snelweg aan om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Naast het aanleggen van spitsstroken bij Diemen wordt hiervoor de wisselstrook in het midden van de snelweg verlengd.

Verkeer vanuit Almere en het Gooi naar Amsterdam en Schiphol wordt dit weekeinde omgeleid via de A9 en de A2. Verkeer vanuit Amersfoort wordt bij Hilversum al omgeleid via Utrecht. Dit gebeurt ook volgend weekeinde als het stuk snelweg vanaf vrijdagavond tien uur opnieuw wordt afgesloten. Busbedrijf Connexxion biedt in samenwerking met Rijkswaterstaat voor twee euro (retour) alternatief vervoer aan.

In de weekeinden van 19 maart en 25 maart wordt de andere kant van de rijksweg aangepakt in de richting Amersfoort. Dan biedt ook de NS een alternatief in de vorm van actiekaartjes op de trajecten tussen Schiphol en Almere en tussen Amsterdam en Hilversum.