Start van hoofdcontent

Stad

nl

Elke dag een gewapende overval in de stad

19 maart 2011, 17.53 uur · Aangepast 21 maart 2011, 19.22 uur

Het is een van de ergste dingen die je als ondernemer kan overkomen: een gewapende overval. Jaarlijks zijn er maar liefst 400 tot 500 van dit soort overvallen in Amsterdam.

Voor slachtoffers is zo'n gebeurtenis heel ingrijpend en zorgt deze voor veel angst. Ook afgelopen week werd er iedere dag ergens in de stad een politielint opgehangen na weer een overval.

Maandagochtend is het al meteen raak: om half 8 stormen twee gewapende mannen zorginstelling Foyer in Bos en Lommer binnen. Zij nemen het zakgeld mee van de verstandelijk gehandicapten jongeren die daar wonen en laten het personeel en de bewoners in shock achter. Dinsdag worden de medewerkers van een Etos in Oost slachtoffer van een overval. De overvallers worden, voordat  ze naar binnen gaan, gefilmd door een camera op straat. Gelukkig kunnen ze snel worden aangehouden. Woensdag is een bakker in Noord aan de beurt. Het was hem al twee keer eerder overkomen dat hij werd overvallen. Donderdag is het opnieuw raak. Een avondwinkel in de Sumatrastraat wordt overvallen.

Vrijdag wordt op het laatste moment een overval voorkomen. De politie pakt vier mannen op die een juwelier in het Centrum wilden beroven. Er worden een vuurwapen, een bivakmuts, tie-wraps en een moker in beslag genomen.