Start van hoofdcontent

Stad

nl

"Slachtoffer lag in foetushouding"

15 mei 2011, 13.13 uur · Aangepast 16 mei 2011, 19.00 uur

Het schietincident waarbij zaterdagavond een politieagent het vuur heeft geopend, heeft het leven gekost aan een 31-jarige man uit Amsterdam.Ook de twee andere slachtoffers zijn Amsterdammers. Zij liggen nog in het ziekenhuis

Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) zondag weten. De twee mannen die nog in het ziekenhuis liggen, verkeren inmiddels buiten levensgevaar. Een van hen is de broer van het dodelijke slachtoffer. Een getuige vertelt hoe hij vanaf een balkon de man zag liggen.

Het incident had zaterdagavond plaats rond 22.15 uur op de Spiegelgracht. Het OM kon nog niet zeggen wat er zich precies heeft afgespeeld en waarom de agent heeft geschoten. Of de mannen gewapend waren, is ook nog onduidelijk.

Een anonieme getuige vertelde tegen AT5 dat de agent werd aangevallen door een groep mannen. De situatie was dusdanig bedreigend dat de agent zijn pistool trok en drie van zijn belagers neerschoot. De agent wordt momenteel volgens de procedures gehoord door de rijksrecherche. Die doet ook onderzoek in deze zaak.

De betrokken mannen maakten deel uit van een Amstelveens voetbalelftal, dat eerder op de dag kampioen was geworden en feest vierde in de stad.