Start van hoofdcontent

Stad

nl

'ProRail moet onderhoud metro overnemen'

27 mei 2011, 14.16 uur · Aangepast 29 mei 2011, 21.05 uur

Ideetje van de Maatschappij Voor Beter OV: haal het metro-onderhoud weg bij de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer (DIVV) en geef het in handen van ProRail.

De BOV komt tot die conclusie naar aanleiding van de problemen met de renovatie van de Oostlijn. Donderdag werd bekend dat er voor het tweede jaar op rij grove fouten zijn gemaakt door de aannemer. Die houdt houdt zich niet aan de werktekening, waardoor sommige werkzaamheden zijn stopgezet. Ook zijn er abusievelijk oude bouwtekeningen gebruikt, zijn boorplannen niet op orde en heeft de aannemer wijzigingen doorgevoerd die niet vooraf zijn goedgekeurd.

"De Maatschappij Voor Beter OV vindt het volstrekt onaanvaardbaar, dat passagiers zo enorm de dupe zijn van allerlei gepruts," aldus woordvoerder Rikus Spithorst, "dus is het duidelijk dat DIVV niet langer in staat kan worden geacht, feitelijk leiding te geven aan het onderhoud van de metrotunnel. De aannemer heeft blijkbaar gewoon maling aan de aanwijzingen van DIVV ter plaatse. Er zit nu niets anders op dan het beheer van de metro-infrastructuur onder te brengen bij een instantie die wél voldoende gezag heeft. ProRail is de eerst aangewezene voor die rol."