Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vanavond Dreamnight: loeiende sirenes in stad

3 juni 2011, 13.52 uur · Aangepast 2 juni 2012, 00.07 uur

Voor degenen die vanavond ineens heel veel sirenes horen en zwaailichten zien in de stad: er is niets aan de hand. Het zijn hulpdiensten die in optocht kinderen uit zorginstelllingen naar Artis brengen voor een feestavond.

Voor de twaalfde keer wordt de speciale feestavond Dreamnight georganiseerd in Artis, voor chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun familie. Vanuit de ziekenhuizen en zorginstellingen die de kinderen hebben uitgenodigd, worden ze met speciaal vervoer naar de dierentuin gebracht. Verschillende hulpdienstvoertuigen zoals brandweerwagens, politieauto’s en ambulances vervoeren de kinderen in colonnes onder begeleiding van zwaailichten en sirenes. Voor de kinderen is dit een bijzondere ervaring, voor burgers géén reden tot ongerustheid, aldus de politie.

De besloten avond duurt van 17.30 uur tot 21.30 uur. Rondom Artis zijn enkele straten afgesloten voor verkeer tussen 16.00 uur en 23.00 uur. Daarnaast zal het openbaar vervoer tijdelijk worden omgeleid. Artis zal om 17.00 uur vervroegd de deuren sluiten voor de reguliere bezoekers.

In februari van dit jaar was er opschudding rond Dreamnight omdat het er even op leek dat de hulpdiensten niet meer mee wilden doen, omdat er klachten waren geweest over de zwaailichten en sirenes. De gemeente had een brief naar de organisatie van Dreamnight gestuurd, later bleek dat het helemaal niet de bedoeling was van de gemeente dat de hulpdiensten niet meer mee zouden doen. Op 1 maart bleek dat Dreamnight 2011 definitief door kon gaan, met sirenes.

Kijk hier voor foto's van het evenement vorig jaar.