Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: 'Overvallers saboteerden oprit KLPD'

30 juni 2011, 18.48 uur · Aangepast 1 juli 2011, 18.43 uur

De criminelen die gisterochtend geldtransportbedrijf Brinks in Zuidoost overvielen, hebben vooraf bij het kantoor van het KLPD sabotage gepleegd. Een van hen is gewond geraakt

Door een hindernis op de oprit konden agenten na de overval niet direct uitrukken. Wat de criminelen precies hebben gedaan, wil een woordvoerder in het belang van het onderzoek niet kwijt. Een bron meldt AT5 dat de hekken voor het terrein met kettingen zouden zijn vergrendeld.

Volgens de politie blijkt uit de sabotage hoe georganiseerd de bende te werk is gegaan. "De daders hebben waarschijnlijk dagen, zo niet weken van tevoren het terrein rond Brinks geobserveerd." De politie hoopt dat getuigen zich melden die in de dagen voorafgaand aan de overval iets opvallends of verdachts hebben gezien rond de Kollenbergweg.

Gewond (update)
Overigens heeft de politie bekendgemaakt dat een van de overvallers bij de crash op de A2 bij Waardenburg gewond is geraakt. Hij moest door zijn kompanen uit het wrak van de Audi gehaald worden. Met een gekaapte Hyundai werd de vlucht voortgezet.