Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie maakt einde aan ontvoeringsdrama

11 juli 2011, 09.16 uur · Aangepast 13 juli 2011, 09.29 uur

De politie heeft vannacht een 57-jarige vrouw bevrijd die in de nacht van zaterdag op zondag werd ontvoerd vanuit haar woning in Slotervaart.

Bij de bevrijding zijn drie verdachten aangehouden in verband met betrokkenheid bij de ontvoering. Het slachtoffer is in goede gezondheid aangetroffen.

De vrouw werd zondag iets na middernacht vanuit de woning aan de Rijswijkstraat weggevoerd door haar gijzelnemers. Na een zeer uitgebreid rechercheonderzoek kwam de politie erachter dat het slachtoffer op een plaats in het midden van het land werd vastgehouden. Om ongeveer half een vannacht besloot de recherche in te grijpen met arrestatieteams.

Bij de bevrijding van het slachtoffer werd één verdachte aangehouden. Twee andere verdachten werden in een woning in Den Haag gearresteerd. Bij die inval pleegde een vierde verdachte zelfmoord met een vuurwapen. De Rijksrecherche zal daar een onderzoek naar instellen. Ook worden meer aanhoudingen niet uitgesloten.

Het gaat volgens de politie om een ontvoering binnen het criminele milieu. Over de identiteit van de verdachten gaf de politie vanmorgen nog geen informatie. Wegens het onderzoek wordt ook nog niet bekend gemaakt in welke plaats het slachtoffer is bevrijd. Diverse media, waaronder AT5, wisten gisteren al van de gijzeling, maar berichtten hier op verzoek van de politie niet over.