Start van hoofdcontent

Stad

nl

Minder zware straf in zaak Sitek

2 augustus 2011, 16.53 uur · Aangepast 4 augustus 2011, 18.39 uur

Taxichauffeur Sidi Mohamed B. die in 2009 een fatale vuistslag uitdeelde aan passagier Rob Sitek, kreeg dinsdag in hoger beroep een minder zware straf.

In plaats van twee jaar, moet B. nu 20 maanden de cel in. Door het voorarrest zit die periode er al op en dus is B. weer op vrije voeten.

Justitie eiste 2 weken geleden 2 jaar cel tegen de chauffeur. Die eis is gelijk aan de straf die hij vorig jaar van de rechtbank kreeg en een jaar minder dan justitie eerder eiste. Dat is enigszins opvallend, omdat het Openbaar Ministerie in hoger beroep ging omdat het de straf te laag vond. Ook de verdachte tekende hoger beroep aan.

Op 5 juli 2009 kregen de taxichauffeur en passagier Rob Sitek (44) ruzie over de ritprijs. Sitek gaf B. een klap, waarop de laatste een vuistslag uitdeelde. De passagier viel hard met zijn hoofd op de grond en overleed aan zijn verwondingen.

De dood van Sitek leidde tot veel ophef, omdat er al veel problemen waren met de Amsterdamse taxibranche. De gemeente verscherpte na het incident het toezicht op de taxistandplaats op het Leidseplein.