Prachtig afscheid voor Edwin van der Sar

Doelman Edwin van der Sar heeft woensdag tijdens een mooi voetbalfeest in een volle ArenA afscheid genomen van een prachtige loopbaan.

De Nederlandse recordinternational won met een door hem zelf samengesteld Dream Team van het huidige Ajax: 2-1.

Van der Sar zegevierde ook met het succesvolle Ajax van 1995 tegen het Nederlands elftal van het WK van 1998: 1-0. Zijn zoon Joey, eveneens keeper, opende het bal met een oefenduel tussen Manchester United D1 en Ajax D1.

Voor het Dream Team Van der Sar voetbalden sterren als Wayne Rooney, Ryan Giggs, Dennis Bergkamp, Rio Ferdinand, Dirk Kuijt en John Heitinga. "Het was mooi dat er zo veel bekende spelers wilden meedoen", vond Van der Sar. "Het is toch lullig als de eerste 14 van mijn telefoonboekje afzeggen. Ik ben maar begonnen met Vidic en Ferdinand. Dan zit het lekker dicht en verlies je niet met 7-0. Met Rooney voorin ben je dan al best ver."

Bij het succesvolle Ajax van 1995 ontbraken alleen de verhinderde Jari Litmanen en Clarence Seedorf. Van der Sar bedankte na afloop de ruim 50.000 toeschouwers. "Deze avond zal ik nooit vergeten", stamelde hij.

De inmiddels veertigjarige Van der Sar won met Ajax en Manchester United de Champions League en wereldbeker. Hij verdedigde ook het doel van Juventus en Fulham. De recordinternational stond maar liefst 130 keer onder de lat tijdens een duel van het Nederlands elftal.