Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mediamatic zet inbrekers online

24 augustus 2011, 17.03 uur · Aangepast 24 augustus 2011, 19.49 uur

Duintjer CS, het verzamelgebouw van Mediamatic vol verschillende bedrijven aan de Vijzelstraat, heeft beelden online gezet van inbrekers.

In de afgelopen twee weken is in totaal tien keer ingebroken in het Duintjer CS. De inbraak is vastgelegd met een beveilingscamera. Die heeft Mediamatic online gezet. Ze hopen op die manier de identiteit van de daders te achterhalen en de golf van inbraken af te remmen.

Directeur Willem Velthoven: "Ja we begrijpen dat dit niet goed is voor de privacy van de inbrekers maar we moeten ons verdedigen tegen herhaling en hebben geen andere manier om ons te verweren. Er zijn geen vingerafdrukken. Er is in ons gebouw een groeiende golf van inbraken. Ook bij Mediamatic vrezen we een tweede bezoek. De inbrekers weten nu de weg en er valt nog veel meer te halen in dit gebouw. Dus we moeten nu iets doen. De video’s zijn bovendien zo duidelijk dat we niet bang hoeven te zijn dat we beelden van een onschuldige voorbijganger publiceren."

Mediamatic roept iedereen op die de inbrekers herkent hiervan melding te doen bij de politie. Dat kan ook anoniem via 0800- 7000 of meldmisdaad.nl.