Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nieuwe eigenaar Yab Yum opgepakt

30 augustus 2011, 16.25 uur · Aangepast 30 augustus 2011, 20.06 uur

De nieuwe eigenaar van Yab Yum, vastgoedhandelaar Chris K. is opgepakt op verdenking van het witwassen van geld.

Dat vertelt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie aan AT5. Chris K. werd vorige week maandag aangehouden en is afgelopen donderdag voorgeleid. Hij wordt minstens twee weken in bewaring gesteld.

Vorig jaar juni werd K. ook gearresteerd, maar hij kwam na 2 dagen weer op vrije voeten. Het OM in Amsterdam verdacht hem van betrokkenheid bij de liquidatie van vastgoedhandelaar Peter Petersen. Die verdenking is inmiddels van de baan, maar het witwasonderzoek van het landelijk parket werd voortgezet. Petersen werd in maart 2009 in Bussum doodgeschoten. De zaak is tot op heden onopgelost gebleven.

Het roemruchte Yab Yum, gevestigd aan het Singel in de Amsterdamse binnenstad, sloot in 2008 de deuren, nadat de gemeente de vereiste vergunning had ingetrokken. Het bordeel heeft altijd grote aantrekkingskracht uitgeoefend op zware criminelen. Leidende figuren binnen de Hells Angels zouden er, voordat de gemeente de stekker eruit trok, de dienst hebben uitgemaakt. Yab Yums beroemdste eigenaar, Theo Heuft, werd afgeperst door de inmiddels geliquideerde criminelen Sam Klepper en John Mieremet.

Twee maanden geleden sprak de eigenaar van de luxe seksclub de wens uit om een Yab Yum te openen in alle wereldsteden.