Zombies jagen buurt de stuipen op 't lijf

Dinsdagmiddag troffen buurtbewoners op de Noordermarkt een bloederig tafereel aan. Zombies gingen vrij onsmakelijk los op lijken, waarna ook nog een forensisch team en een arrestatieteam opdoken.

Het ging weliswaar om acteurs van de VPRO, maar omstanders waren niettemin onaangenaamd verrast. Vooral spelende kinderen op het plein schrokken enorm van het vrij realistische kannibalisme. De producenten van het programma laten weten dat de buurt wél was ingelicht over de opnames.

De opnames zijn voor het programma 'Take 10' dat onderdeel is van TV Lab en donderdagavond uitgezonden wordt op Nederland 3. Daarin besteedt Clairy Polak aandacht aan "dit groeiende zombie probleem". In het programma wordt een "urgente kwestie op de grens van feit en fictie" behandeld. Voor omstanders waren de gebeurtenissen van vanmiddag toch nét iets te realistisch.

De aanwezige producent weigerde volgens een geschrokken moeder zijn excuses aan te bieden aan haar en haar kind. De vrouw heeft een klacht ingediend bij de politie.

Meer foto's bij Gespot.