Start van hoofdcontent

Stad

nl

Filmpje: Buschauffeur gaat door het lint

1 september 2011, 14.53 uur · Aangepast 13 december 2012, 21.59 uur

Een buschauffeur van pendelbus 59 gaat door het lint als een vrouw wil instappen nadat de bus al is weggereden van de halte.

We laten een ooggetuige van het voorval aan het woord:

"Ik was gewoon de weg aan het filmen vanuit de bus 59. Bij het Weesperplein wil de bus net weg rijden, maar omdat er nog een bus voor ons staat moesten we even wachten. Dan tikt een mevrouw op de bus en vraagt of ze nog mee mag, waarop de chauffeur totaal overspannen tekeer gaat: Eerst roept hij met dichte deuren dat ze er niet in mag. Dan opent hij de deuren en begint hij te schelden dat ze op moet rotten."

"Hij voegt er nog aan toe dat als ze een vent was ze een klap voor haar kop kan krijgen. De vrouw noemt hem een lul waarna hij de bus uitstapt en haar een duw geeft."

Uiteindelijk vervolgt de bus - zonder de vrouw- zijn weg en zegt de buschauffeur: "Ik laat me niet uitlullen door de eerste de beste huisvrouw."

Het GVB laat weten geschrokken te zijn van de beelden. "We hebben het filmpje gezien en dit kan echt niet", aldus een woordvoerder. "De manager van buslijn 59 is ingeseind en we gaan in gesprek met de chauffeur."

Maandag is pendelbus 59 niet meer nodig, want dan gaat de metrotunnel weer open.