Real Madrid eenvoudig langs Ajax

28 september 2011, 00.23 uur · Aangepast 28 september 2011, 13.19 uur

In de tweede ronde van de Champions League heeft Real Madrid eenvoudig van Ajax gewonnen. De Amsterdammers gingen in Madrid met 3-0 onderuit.

Na de kansloze nederlaag van vorig seizoen waren de Amsterdamse verwachtingen op zijn zachtst gezegd niet al te hoog gespannen. Niettemin begon Ajax uitstekend aan de wedstrijd. Met verzorgd combinatievoetbal zocht de landskampioen brutaal de aanval en Derk Boerrigter had zelfs binnen de minuut de score al kunnen openen. Zijn schot werd echter gekeerd door Real-doelman Iker Casillas.

Een kwartier mocht Ajax meedoen, toen werden de Madrilenen wakker. Karim Benzema mistte twee royale kansen voor Ronaldo in de 25e minuut een schitterende aanval doeltreffend afrondde. Ajax leek even aangeslagen maar herpakte zich. Maar net toen de Amsterdammers weer wat grip op het duel leken te krijgen drukte Kaká af voor de 2-0. Het duel was daarmee, na iets meer dan 40 minuten spelen, feitelijk beslist.

Direct na de rust vergrootte Benzema de Amsterdamse problemen door Real Madrid naar 3-0 te schieten. Frank de Boer greep in en haalde Theo Janssen, die voor aanvallende impulsen moest zorgen, naar de kant en zette verdedigende middenvelder Eyong Enoh op zijn plaats. De grootste honger van Madrid leek toen gelukkig grotendeels gestild, waardoor meer tegengoals voor Ajax uitbleven. Jan Vertonghen was namens Ajax tot tweemaal toe dicht bij een eretreffer, maar de 3-0 bleef staan.

Door de zege op Ajax is staat Madrid met zes punten bovenaan in groep D. Olympique Lyon versloeg Dinamo Zagreb met 2-0 en staat nu tweede met vier punten. Ajax staat met een punt derde en Zagreb sluit de poule puntloos af.