Start van hoofdcontent

Stad

nl

A'damse Hells Angel opgepakt

4 oktober 2011, 13.03 uur · Aangepast 5 januari 2012, 14.42 uur

De Nationale Recherche heeft een onbekend aantal leden van de Hells Angels opgepakt. Onder de arrestanten bevindt zich Harry S.

Dit heeft Bram Moszkowicz, advocaat van S., dinsdag bevestigd. De raadsman kan nog niks zeggen over de zaak omdat zijn cliënt in volledige beperking zit. 'Vanmiddag hebben we verder contact', zo stelt Moszkowicz. 

Bij verschillende leden van de motorclub werd dinsdag huiszoeking gedaan waarna in sommige gevallen arrestaties volgden. Een van de arrestanten is Harry S., een prominent lid van het Amsterdamse chapter van de Angels. In de woning van de Hells Angel in Landsmeer wordt op dit moment huiszoeking gedaan.

Het gaat om een vrijstaand huis. Op de parkeerplaats staat een vrachtwagen, waarin vanuit het huis dozen worden ingeladen. Rond de woning is politie aanwezig. Buurtbewoners hoorden 's ochtends vroeg een harde knal en zagen later een arrestatieteam bij de woning.

FOTO: Politie doet onderzoek in het huis van Stoltie.

Daniel Uneputty, voorzitter van de Amsterdamse Hells Angels, laat in een reactie weten nog niet op de hoogte te zijn van de situatie. 'Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik ga nu zelf kijken.'

S. was in het verleden hoofd beveiliging van luxebordeel Yab Yum. Deze club werd door de gemeente gesloten omdat er vrees bestond dat er criminele activiteiten in de zaak plaats zouden vinden. S. werd in het verleden meerdere malen veroordeeld voor geweldsdeliciten.

De politie keek bij de invallen volgens de NOS onder meer naar administratie en computers. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen waar de Hells Angels van worden verdacht maar wel dat de actie niet is gericht tegen de Hells Angels als organisatie.