Start van hoofdcontent

Stad

nl

Scheuring dreigt in Occupy-beweging

26 oktober 2011, 18.45 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.16 uur

Uit onvrede met het het huidige beleid, of liever het gebrek daar aan, van de Occupy-beweging op het Beursplein wil een deel van de kampeerders verhuizen.

Vanaf vrijdag moet er een tweede Occupy-kampeerterrein verrijzen op het Museumplein. Dit meldt organisator van het 'tweede kamp' R. Ernst. In dit kampement zouden strengere regels moeten gelden dan nu het geval is op het Beursplein. Zo zou er permanente bewaking moeten komen, geldt er verplichte stilte tussen middernacht en 07.00 uur en worden kampeerders geacht zich te registreren.

Ernst meldt 'onwijs veel respect te hebben voor diegenen die Occupy-Beursplein hebben opgestart'. Maar volgens hem is het tijd voor een 'eigentijdse' variant, om zo beter en begripvoller naar de samenleving over te komen.

De Occupy-beweging houdt inmiddels al twaalf dagen het Beursplein bezet. Onlangs werd bekend dat het plein overvol begint te raken. Burgemeester Van der Laan heeft echter al twee maal aangegeven liever geen tweede Occupy-kamp in de stad te hebben.