Start van hoofdcontent

Stad

nl

Hoge onderscheidingen voor Welten

27 oktober 2011, 18.20 uur · Aangepast 22 november 2011, 16.15 uur

Bernard Welten is vandaag bij zijn afscheid als hoofdcommissaris van Amsterdam-Amstelland door burgemeester Van der Laan benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Gisteren ontving hij van de burgemeester de Zilveren Medaille van de stad. Bernard Welten werd door de burgemeester geprezen omdat hij goed en tijdig nieuwe ontwikkelingen en spanningen weet te signaleren en daarop anticipeert. Hierbij kijkt hij breder dan zijn verantwoordelijkheid als korpschef.

Welten is in 1978 bij de Amsterdamse politie komen werken en sinds 1998 was hij lid van de korpsleiding. In 1999 werd Welten korpschef in Groningen. In 2004 keerde hij als hoofdcommissaris terug naar Amsterdam.

Burgemeester Van der Laan: 'Bernard Welten heeft het vermogen tot een ruimere blik en een overstijgende visie. Hij is een mensenman. Heeft oog voor iedereen, vergeet nooit iemand een hand te geven en heeft oprechte belangstelling voor wat mensen drijft. Hij laat een prachtig korps achter, het fitste korps, en tegelijkertijd het meest respectvolle regiokorps van Europa, in mijn woorden een humaan korps dat er bovenop zit.'

Kijk ook naar het afscheidsinterview van AT5 met Bernard Welten.