Ajax sloopt Zagreb: 4-0

2 november 2011, 23.43 uur · Aangepast 8 november 2011, 11.58 uur

Ajax heeft het vierde duel in de Champions League overtuigend gewonnen. De ploeg liet geen spaan heel van Dinamo Zagreb en won met 4-0.

Man of the match Gregory van der Wiel opende in de 20e minuut de score na een schitterend schot in de bovenhoek, na een even zo mooie hakbal van Eriksen. Al snel was het 2-0 na een weer een prima combinatie, Sulejmani rondde de aanval subtiel af. De hele eerste helft was Ajax oppermachtig en er kwamen nog vele kansen.

Na rust had Zagreb even het beste van het spel. Maar rond de 60e minuut herpakte Ajax zich en voetbalde de ploeg de wedstrijd vrolijk uit naar een 4-0 zege. Siem de Jong scoorde in de 65e minuut na weer een geweldige combinatie met onder meer Eriksen (weer een hakje). In de laatste minuut schoot invaller Lodeiro de 4-0 binnen.

Door de zege is Ajax verzekerd van Europees voetbal na de winter. De ploeg van Frank de Boer wordt minimaal derde in de poule en is dus in ieder geval dus zeker van de Europa League. Voor overwinteren in de Champions League is het volgende duel, uit tegen Lyon, cruciaal. Deze twee ploegen strijden om de tweede plaats van de poule. Omdat Ajax thuis 0-0 speelde is, naast een zege natuurlijk, een gelijkspel van 1-1 of meer genoeg voor de 2e plaats.

Real Madrid is na de vierde zege op rij al zeker van overwinteren in de Champions League. Zagreb met nul punten en geen enkel doelpunt in vier wedstrijden is vanavond uitgeschakeld.

Na de wedstrijd spraken we doelpuntenmaker Siem de Jong en Jody 'Panna' Lukoki, die na zijn Eredivisedebuut vorig jaar tegen Feyenoord, ook zijn eerste wedstrijd in de Champions League opluisterde met een bal door de benen van zijn tegenstander.