Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Buurt te bang voor homohaters'

17 november 2011, 09.14 uur · Aangepast 21 november 2011, 11.55 uur

Drie maanden na de bedreiging van een islamitische homo in de Witte de Withstraat lopen de daders nog steeds vrij rond.

Dit terwijl de politie foto's van de bedreigers heeft verspreid en de daders in de buurt bekend zouden zijn. Bewoners van de Chassébuurt zouden weten om wie het gaat, maar uit angst voor reprasailles geen aangifte willen doen.

Twee van de vier vermeende bedreigers bleken, nadat zij zich zelf bij de politie hadden gemeld, onschuldig. Maar naar de andere twee wordt nog gezocht. Het duo riep op 15 autustus 2010 tegen een islamitische homo; 'we zijn heel duidelijk geweest. We pakken je de volgende keer, waarna je naar de hel gaat'.

'Een zorgelijke situtuatie', stelt stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer. 'We zagen deze angst ook vorig jaar in de Jan van Galenstraat. Toch hebben we daar de cirkel van angst en intimidatie doorbroken en is die straat veiliger geworden'.

Om ook in de bedreigingszaak een einde aan het stilzwijgen te maken organiseert het stadsdeel een bewonersavond. Donderdagavond kunnen buurtbewoners vanaf 19.00 uur terecht in het Multifunciotneel Centrum Chassé om hun verhaal te doen.