Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nachtelijke schietpartij Osdorp

17 november 2011, 10.46 uur · Aangepast 18 november 2011, 15.18 uur

Op de Pieter Calandlaan in Osdorp vond in de nacht van woensdag op donderdag een schietpartij plaats. Er werd veel geschoten en er viel een gewonde.

Twee groepjes mannen kregen ruzie rond 02.45. Een man raakte licht gewond en vijf personen (in de leeftijd 22 tot 23) werden aangehouden.

Ter plaatse troffen agenten een auto aan. Twee mannen stonden voor het voertuig, een persoon zat achterin. Hij was gewond, en bleek in zijn kuit geschoten te zijn. Onder het voertuig werd een vuurwapen gevonden. In verschillende auto's in de omgeving zaten kogelinslagen.

Een getuige gaf een beschrijving van een andere auto waarmee andere betrokkenen van de schietpartij waren weggereden. Die werd gesignaleerd op de A10, klemgereden en de twee inzittende werden aangehouden. De verdachten zijn aangehouden, ze worden gehoord. De gewonde verdachte ligt ter observatie in het ziekenhuis.

Bronnen melden AT5 dat er op het plein minimaal 12 kogelhulzen liggen. Een groot gebied is donderdagochtend afgezet voor sporenonderzoek.

Kijk hier naar meer foto's.