Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Dinamo ontslaat trainer na nederlaag

8 december 2011, 08.24 uur · Aangepast 8 december 2011, 09.25 uur

Dinamo Zagreb heeft kort na de nederlaag van 7-1 in de Champions League tegen Olympique Lyon trainer Krunoslav Jurcic ontslagen.

'Dit was een beschamend einde van ons Europese avontuur', zo lichtte directeur Zdravko Mamic het besluit van het bestuur toe. Olympique Lyon eindigde door de ruime zege, en het verlies van Ajax tegen Real Madrid (0-3), als tweede in groep D en behaalde zo op de laatste speeldag alsnog de achtste finales.

Ajax moest op basis van doelsaldo met de derde plaats en een vervolg in de Europa League genoegen nemen. Zagreb werd puntloos laatste en scoorde in zes wedstrijden drie keer en kreeg 22 treffers tegen.

'Dit was een pijnlijke nederlaag, slecht voor de maag', zei Mamic verder. Boze Kroatische supporters floten de voetballers van Dinamo Zagreb, die halverwege nog op 1-1 stonden, na het vernederende verlies uit.

Al snel na de de 7-1 uitslag kwamen er geruchten dat Dinamo zou zijn omgekocht. NOS-analist Youri Mulder sluit het niet uit en deze Kroatische knipoog wekt ook argwaan.