Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vogelaar stapt op als voorzitter Cition

25 januari 2012, 15.08 uur · Aangepast 27 januari 2012, 12.18 uur

Oud-minister Ella Vogelaar stapt op als voorzitter van de raad van commissarissen van Cition uit protest tegen de beslissing om het parkeerbeheer aan te besteden.

Dit meldt Het Parool. Het college van B&W maakte deze week bekend het parkeerbeheer in 2014 te willen aanbesteden, een operatie waarmee miljoenen euro's bespaard moeten worden en waarmee de dienstverlening moet worden verbeterd.

Het besluit werd al in 2006 genomen. Met het oog op de aanbesteding werd in 2010 het parkeerbeheer losgekoppeld van de Dienst Stadstoezicht en ondergebracht bij Cition, een bedrijf waar de gemeente Amsterdam 100% aandeelhouder van is. Nu moet parkeerbeheer dus worden overgenomen door een marktpartij. Volgens Vogelaar is het maar de vraag of de besparingen ook gerealiseerd kunnen worden. 

"Wie kan dat zeggen? Voor 2012 staat een resultaat van tien miljoen euro in de begroting. Dat geld vloeit terug naar de stad. Bij een publieke aanbesteding verdwijnt het in de zakken van een privaat bedrijf", aldus Vogelaar. Zij wijst erop dat Cition tussen 2009 en 2012 het rendement met 25% verbeterde.