Start van hoofdcontent

Stad

nl

Subsidie Hermitage lijkt ver weg

1 februari 2012, 09.07 uur · Aangepast 2 februari 2012, 12.18 uur

De zes ton extra subsidie die de Hermitage nodig zegt te hebben om het Van Gogh's collectie tijdens hun verbouwing te laten zien lijkt ver weg.

De Amsterdamse coalitiepartijen GroenLinks en VVD zijn volgens De Telegraaf definitief tegen het uitkeren van een extra subsidie, dit meldt de krant woensdag.

De Hermitage claimt de zes ton nodig te hebben om haar collectie tijdens een verbouwing gedurende zeven maanden tentoon te stellen. Het Van Gogh Museum sluit in september van dit jaar voor zeven maanden de deuren vanwege een verbouwing. De eerste drie maanden zouden de topstukken te zien zijn in de Hermitage. Voor de overige vier maanden waren echter nog geen afspraken gemaakt.

Donderdag werd bekend dat de schilderijen tijdens de hele renovatieperiode te zien zouden zijn. Wethouder Carolien Gehrels van Cultuur zegde een bijdrage van zes ton toe als tegemoetkoming in de te maken kosten. Maar de gemeenteraad plaatst grote vraagtekens bij het plan. Met de tegenstem van GroenLinks en de VVD is een meerderheid nu definitief tegen.