Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chaos op wegen rond Amsterdam

3 februari 2012, 14.49 uur · Aangepast 3 februari 2012, 21.15 uur

Door hevige sneeuwval staat het verkeer in en rond Amsterdam muurvast.

UPDATE: 20:00 De drukte op de snelwegen neemt steeds meer af. De ANWB meldt dat er nu in heel Nederland nog 108 km file staat. Op de A10 is het alleen nog op het westelijk deel van de ringweg druk. Hier en daar ligt er nog sneeuw op de weg. Ook kan het plaatselijke mistig zijn.

UPDATE: 18:00 Om zes uur staat er nog steeds ruim 500 kilometer file in het land. Ook op de ring A10 blijft het druk, maar de filedruk neemt met ongeveer honderd kilometer per uur af. Alle weerswaarschuwingen zijn inmiddels ingetrokken.

UPDATE 16:00:
De ANWB meldt bijna 800 kilometer file in Nederland, maar het ergste lijkt voor Amsterdam achter de rug. Niettemin wordt automobilisten geadviseerd voorlopig niet de weg op te gaan.

Volgens de ANWB stond er in het hele land rond 13:45 uur bijna 450 kilometer file. TomTom schetste een stuk zwarter beeld.  De leverancier van navigatieapparatuur claimt dat er in groot Amsterdam alleen al 500 kilomter file stond rond dit tijdstip.

Voor noemenswaardige ongevallen zorgde het winterweer overigens niet. In Amsterdam leidde het weer volgens de politie niet tot problemen.

Volgens MeteoConsult is Amsterdam overigens rond 14.00 uur van de sneeuw af. Ook het trein- en vliegverkeer hebben vrijdag last van het weer.