Start van hoofdcontent

Stad

nl

VUmc-televisie alweer gestopt

24 februari 2012, 17.47 uur · Aangepast 27 februari 2012, 17.50 uur

De omstreden serie met patiënten op de spoedeisende hulp van het VUmc is na een aflevering geschrapt.

RTL besloot vrijdag te stoppen met het realityprogramma nadat het hospitaal daarom had gevraagd. VUmc was gezwicht voor de lading kritiek die het had gekregen nadat bleek dat patiënten niet altijd vooraf om toestemming was gevraagd om te worden gefilmd. Onder andere organisaties van patiënten en artsen hadden bezwaren tegen de serie gemaakt.

Donderdag zond RTL4 eerder dan gepland de eerste aflevering uit van het programma '24 uur: tussen leven en dood', van tv-producent Eyeworks. In het programma wordt een blik achter de schermen gegeven van de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis. De eerste aflevering werd donderdagavond door 937.000 mensen bekeken.

De producent had 35 camera's in de afdeling opgehangen. In een regiekamer werden de verrichtingen gevolgd, volgens de betrokkenen zonder dat er meteen iets werd opgenomen. Het was de bedoeling dat na toestemming van patiënte de behandeling ook zou worden opgenomen en eventueel uitgezonden. Tenminste in een geval ging dat mis. Het VUmc bood daarvoor excuses aan.