Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agenten liegen verklaring bij elkaar

3 maart 2012, 14.12 uur · Aangepast 27 maart 2012, 09.39 uur

Twee Amsterdamse agenten hebben zo gelogen over een uit de hand gelopen arrestatie na een ruzie om een parkeerboete dat de rechtbank de strafzaak tegen de beboete man en diens partner van tafel heeft geveegd.

Dit meldt Het Parool vandaag. De scooteragenten wilden op 13 november 2009 in Westerpark een bekeuring uitdelen aan een fout geparkeerde auto.

Tijdens het bekeuren kwam het tot een woordenwisseling tussen de eigenaar van de auto en de agenten. Hierop verklaarden de agenten te zijn bedreigd, bedreigd en mishandeld door de eigenaar en diens partner.

De agenten deden hierop aangifte, maar wisten niet dat het hele voorval was opgenomen door een beveiligingscamera. Op de beelden is te zien dat de agenten niet zijn vastgepakt, geslagen of bedreigd, zoals zij beweerden. Ook hadden zij verzwegen dat zij een verdachte uit huis hebben getrokken.

De advocaat van één van de verdachten, Sander Janssen, verklaart: 'Wat de zaak vooral ernstig maakt, is dat de rechtbank doorgaans voor waar aanneemt wat agenten zeggen. Als we die beelden niet toevallig hadden gehad, zouden de verdachten keihard veroordeeld zijn.'