Stad

Zoon Jong Ajax-coach scoort tegen pa

12 maart 2012, 22.41 uur · Aangepast 14 maart 2012, 15.38 uur

Op de prestaties van Jong Ajax dit seizoen is geen pijl te trekken. Na twee monsterzeges (5-0 en 7-0) verloor de ploeg maandagavond met 3-1 van Jong Vitesse/AGOVV.

In de uitwedstrijd scoorde Aissati het enige doelpunt voor de Amsterdammers. Verder was opvallend dat de zoon (Wimilio) van Jong Ajax-trainer Gery Vink vlak voor tijd de derde van Jong Vitesse maakte.

Davy Pröpper maakte na een minuut of acht 1-0 voor Vitesse, dat was meteen de ruststand. In de tweede helft legde scheidsrechter Edwin Boot de wedstrijd even stil omdat hij zich niet lekker voelde. Na een kwartiertje kon hij weer verder.

Vlak voor tijd viel er pas weer een doelpunt en dat was de gelijkmaker van Aisatti. Lang kon Jong Ajax er niet van genieten, want het was ex-PSV'er Jonathan Reis die een paar minuten later 2-1 maakte. En weer een paar minuten later was het dus Wimilio Vink die scoorde.

Jong Ajax blijft in de competitie op de zesde plaats staan.