Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eis: 9 jaar voor A'damse overvaller

28 april 2012, 12.04 uur · Aangepast 26 september 2012, 22.19 uur

Tegen een verdachte van een bankoverval in Driebergen-Rijsenburg is vrijdag bij de rechtbank in Utrecht 9 jaar cel geëist.

Bij de overval vorig jaar mei is zowel door de politie als door één van de twee overvallers geschoten.

Terwijl zijn kompaan buiten op straat met een pistool omstanders op afstand hield, zou de 23-jarige Amsterdammer Yassine A. de Rabobank aan de Bosstraat zijn binnengedrongen. Uiteindelijk vluchtten de mannen zonder buit op een scooter, maar een politieman reed ze klem. Op hem zou vervolgens gericht zijn geschoten. Ook een omwonende werd bijna geraakt toen een kogel door haar raam vloog.

Een andere agent loste later meerdere schoten op de vluchtwagen van de overvallers, maar die konden toch ontkomen. A. werd in augustus aangehouden. Volgens zijn raadsvrouw staat echter niet vast dat de onderzochte kleding en schoen bij de overval in Driebergen zijn gebruikt of dat de Amsterdammer ze die dag heeft gedragen. In of aan de vluchtauto zelf zijn geen dna-sporen van de verdachte aangetroffen.

De medeverdachte, de 24-jarige Karim El M. uit Amsterdam, is nog steeds voortvluchtig. Hij staat met naam en foto op de nationale opsporingslijst. De rechtbank doet vrijdag 11 mei uitspraak.