Start van hoofdcontent

Stad

nl

Alle dancefeesten in de stad vol

30 april 2012, 14.42 uur · Aangepast 1 mei 2012, 18.09 uur

Het heeft geen zin om op Koninginnedag op de bonnefooi naar Amsterdam te komen in de verwachting een dancefeest te bezoeken.

Het gratis koninginnedagfeest van Slam!FM is vol en de overige dancefeesten aan de rand van de stad zijn uitverkocht. Deze waarschuwing is afkomstig van een woordvoerster van de gemeente Amsterdam.

De politie heeft opgeroepen niet meer naar het Java-eiland te komen.

Bij het Olympisch Stadion begon om 12.00 uur het Q-dayfestival, waarvoor 20.000 mensen in de voorverkoop een kaartje hebben bemachtigd. Voor Loveland in het Oosterpark zijn 10.000 kaarten vooraf verkocht. Dit dancefestival was vorige week reeds uitverkocht. Zonder toegangstickets op zak is het zinloos een van de feesten op te zoeken, benadrukt de woordvoerster.

Terwijl het feest van Slam!FM om 11.00 uur al de poorten moest sluiten, stroomde het terrein van het Q-dayfestival wat later op de dag vol. Volgens een woordvoerster van de organisatie was het plein voor het Olympisch Stadion rond 13.00 uur voor een derde gevuld. 'Een hele mensenmassa is nog onderweg deze kant op. De sfeer is goed', aldus de woordvoerster.