Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zoekt nog naar gestolen motor

5 mei 2012, 16.47 uur · Aangepast 8 mei 2012, 12.04 uur

De politie is nog steeds op zoek naar de gestolen BMW GS1150 uit 2000, waarmee de Indonesische Jeffrey Polnaja zijn vredesreis over de wereld mee aflegde.

AT5 werd gisteren gebeld door een vrouw die zei de motor te hebben gezien op de Titus van Rijnstraat. De politie zou toen met haar melding niets hebben gedaan. Een woordvoerder van de politie zegt echter dat de melding is ontvangen en dat er agenten op af zijn gegaan om de melding te controleren. Toen zij echter ter plaatse waren, was de motor er niet (meer).

De politie roept dan ook op om naar de motor uit te blijven kijken en te bellen met 0900-8844 wanneer hij weer ergens opduikt.

De 50-jarige Jeffrey begon in 2006 vanuit Jakarta aan een wereldreis. In de koffers op de motor zaten onder meer reisdocumenten die hem toegang hadden moeten verschaffen tot een aantal landen.

Hij was van plan om medio mei zijn reis te vervolgen vanuit Parijs en van daaruit onder meer door Polen, Rusland, Siberië, Canada en Noord- en Zuid-Amerika te rijden. Daarna zou hij onder meer Australië en Nieuw-Zeeland bezoeken. Het is zijn bedoeling om in 2014 weer in Jakarta te zijn.

Als de motor niet was verdwenen, zou hij nog wat vrienden hebben bezocht en over ruim een week zijn weg zijn vervolgd. 'Nu blijf ik maar even in de buurt, maar als de motor niet terugkomt, moet ik een nieuwe kopen. Maar dan wel van hetzelfde merk en uit hetzelfde jaar.'