Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestatieteam valt woning Noord binnen

11 mei 2012, 11.05 uur · Aangepast 13 mei 2012, 13.53 uur

Rond kwart over twee vanmiddag is een arrestatieteam een woning aan de Wognumerstraat in Noord binnengedrongen.

Foto's: Verdachte per ambulance afgevoerd

Hier had zich een vuurwapengevaarlijke verdachte verschanst. Volgens een woordvoerster van de politie wordt de man verdacht van betrokkenheid bij een ernstig misdrijf in de regio Zaanstreek-Waterland. Om wat voor misdrijf het gaat, kon zij vrijdagochtend nog niet zeggen.

Voor het team de woning binnendrongen waren enkele doffe knallen te horen. Korte tijd later kwam er rook uit de woning en verliet het arrestatieteam het pand. Meerdere ambulances arriveerden op de locatie, korte tijd later gevolgd door een traumaheli. Er is een brancard de woning binnengereden. Kort hierna werd duidelijk dat de verdachte zichzelf heeft neergeschoten.

Vrijdagochtend heeft een arrestatieteam in alle vroegte ook al een poging gedaan de verdachte op te pakken. Vanaf 05.00 uur was de politie met veel mankracht aanwezig. Rond half zes werden knallen gehoord, maar de politie slaagde er niet in een verdachte te arresteren. De verdachte verschanste zich vervolgens in het huis, waarna de politie de woning omsingelde.

De woningen naast het huis waar de verdachte zich had verschanst werden ontruimd. Ook mochten de bewoners van minimaal een nabijgelegen woning niet naar buiten.