Dit jaar geen Art Amsterdam

Amsterdam RAI heeft besloten te breken met Art Amsterdam. De editie 2012 gaat niet door en de RAI verwacht dat de kunstbeurs de komende jaren niet terugkeert op de beurskalender. Dat heeft Amsterdam RAI dinsdag laten weten.

Art Amsterdam stond dit jaar gepland van 20 tot en met 23 september. Het moest een nieuw begin worden, met een kleinere en daardoor kwalitatief betere beurs en niet langer in de RAI maar in Amsterdam-Noord. Ook zou het aantal deelnemende galeriehouders omlaag gaan, met ongeveer een derde terug naar 90.

Die nieuwe koers bleek echter niet breed genoeg gedragen te worden door de deelnemers. Het aantal aanmeldingen bleef achter bij de verwachtingen, ook al door de financiële crisis, die zijn weerslag heeft op de kunstsector, aldus Amsterdam RAI.

Volgens een woordvoerder van de RAI hebben alle partijen (waaronder de RAI-directie en het beursteam) tot het uiterste gevochten voor het behoud van de beurs. 'Het is bijzonder spijtig dat een evenement met zo’n lange geschiedenis dit jaar niet zal plaatsvinden. Amsterdam verdient een kunstbeurs van internationale allure', aldus de woordvoerder.