Start van hoofdcontent

Stad

nl

Overval Diemen, vluchtwagen brandt uit

15 mei 2012, 14.14 uur · Aangepast 7 juni 2012, 20.33 uur

De politie is dinsdagochtend begonnen met een zoektocht naar vier overvallers die dinsdag rond 11.10 uur hebben toegeslagen op de Diemerhof in Diemen.

Op de Diemerhof is een businesspark gevestigd. Omwonenden melden dat een opslag van juwelier Schaap & Citroen het doelwit was van de overval.

De politie heeft Burgernet ingeschakeld in een poging de overvallers te traceren. De politie op zoek naar vier daders die na de overval in een zwarte Volkswagen Transporter bestelwagen zijn gevlucht in de richting van Venserpolder.

De vluchtwagen van de daders werd korte tijd later gevonden. De vondst van de wagen staat volgens de politie mogelijk in verband met een brand in een parkeergarage vlakbij de Mercuriusflat in Duivendrecht rond 11.20 uur.

Getuigen melden aan AT5 dat de overvallers in de parkeergarage zijn overgestapt in een andere auto. Het zou gaan om een witte BMW.

De daders droegen bivakmutsen, maar de politie vermoedt dat het om blanke overvallers gaat. Bij de overval is een wapen gebruikt.