Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rvc-lid GVB weg om 'negatief nieuws'

11 juni 2012, 09.19 uur · Aangepast 12 juni 2012, 19.02 uur

Jan Westerhoud stapt uit de de raad van commissarissen van het GVB. Dat heeft het bedrijf zondagavond laten weten.

Onlangs meldde De Telegraaf dat er bij het GVB miljoenen euro's zijn verdwenen door allerlei gesjoemel. Volgens de krant zouden de twee directeuren bij het vermeende schandaal betrokken zijn geweest of ervan hebben geweten.

In een verklaring van het bedrijf, zondagavond, staat: 'De huidige negatieve berichtgeving omtrent GVB vraagt om een duidelijk antwoord. De heer Westerhoud is van mening dat juist vanwege zijn langjarige betrokkenheid bij GVB en haar transitieproces het zuiverder is om anderen daarop het antwoord te laten geven.'

Maandag schrijft De Telegraaf dat de twee directeuren van het GVB zichzelf een opslag van 51.000 euro hebben gegeven. Hun salaris van 240.000 euro komt daarmee boven de balkenendenorm uit.

Het bedrijf liet zondag weten dat 'de beloning van de directie van GVB altijd door de raad van commissarissen is vastgesteld met volledige inachtneming van de daarvoor gestelde statutaire procedures, arbeidsovereenkomsten en de daarop van toepassing zijnde CAO'.

Het ov-bedrijf kondigde overigens na eerder bericht in De Telegraaf direct een feitenonderzoek aan. Dat zou afgerond zijn, zo zei GVB zondagavond. Hierop wilde de woordvoerster zondagavond geen verdere toelichting geven. In een verklaring hierover staat slechts: ,,De raad van commissarissen heeft inmiddels conclusies getrokken en zal die met de aandeelhouder bespreken''.