Start van hoofdcontent

Stad

nl

Korver eist duidelijkheid in zaak 'comadief'

19 juli 2012, 17.18 uur · Aangepast 20 juli 2012, 13.11 uur

Advocaat Richard Korver wil dat het Openbaar Ministerie duidelijkheid gaat verschaffen in de zaak van de 'comadief'.

De 50-jarige client van Korver brak op 4 november in bij het Frans Ottenstadion in Zuid. Hij werd door vier mannen betrapt en zou vervolgens zo zijn mishandeld, met onder andere een honkbalknuppel, dat hij in een coma raakte. Er is ondertussen nog geen enkele zitting geweest in de zaak en de verdachten zijn allemaal vrijgelaten.

De hoofdverdachte in de zaak is sinds januari op vrije voeten gesteld vanwege familieomstandigheden. Terwijl de familie van het slachtoffer dit niet wist, is deze schorsing inmiddels ook definitief geworden.

Korver wil nu wel eens weten wanneer de eerste zitting volgt, waarom de hoofdverdachte nog op vrije voeten is en of de directie van het stadion nu wel of niet vervolgd zal worden. De directie zou de vier mannen namelijk 'hebben gevraag een oogje in het zeil te houden'.

Volgens OM zijn de omstandigheden van de hoofdverdachte nog hetzelfde en als hier nog verandering in zou komen, dan kan de verdachte alsnog in hechtenis worden genomen. Verdere beslissingen kunnen worden genomen, als het onderzoek is afgerond. Wanneer dat zover is, kon het OM nog niet laten weten.