Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Joanne Lopes is Queen Zomercarnaval

24 juli 2012, 18.30 uur · Aangepast 25 juli 2012, 09.42 uur

De Amsterdamse Joanne Lopes is uit 5000 kandidaten gekozen tot de nieuwe Queen Zomercarnaval. Dat betekent dat Joanne zaterdag in Rotterdam de grote Straatparade aanvoert.

De Arubaanse wist de titel te veroveren met haar mooie kostuum, showtalent en haar dansprestaties. Lopes had al ervaring voor de camera, ze doet modellenwerk en figureert in televisieprogramma's.

Lopes is naar eigen zeggen al sinds haar geboorte verliefd op carnaval en alles eromheen. Als Queen wil zij een bijdrage leveren aan het Zomercarnaval, dat heeft zij laten weten aan Arubahuis.nl.

De 28ste editie van het Zomercarnaval begint vrijdagavond met de finale van de Battle of Drums. Om middernacht verricht de nieuwe Queen de officiële opening van het grootste buitenevenement van Nederland. Daarbij overhandigt zij de beker aan de winnaar van Battle of the Drums. Zaterdag start de Straatparade om 13:00. De carnavalsstoet trekt door de binnenstad van Rotterdam, hierbij worden zo'n 1 miljoen toeschouwers verwacht. Na het Zomercarnaval blijft ze een jaar lang ambassadrice van het feest.

AT5 ging gisteren even langs bij Joanna en gooide gezellig de heupen los!