Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiemacht rekent mannen op dak in

25 juli 2012, 23.15 uur · Aangepast 27 juli 2012, 14.54 uur

Op een kantoorpand aan de Nes stonden woensdagavond twee agressieve mannen vanaf 18.30 uur spullen van het dak te gooien. Om 22.40 uur had een arrestatieteam de mannen ingerekend.

De mannen waren via een bouwsteiger op het pand geklommen. Daar begonnen ze met allerlei voorwerpen te gooien, zoals stenen en stukken van de steiger. De politie probeerde eerst contact te krijgen met de mannen, maar dat lukte niet. Een arrestatieteam drong daarom het pand binnen met een autoladder.

Rond 22.00 uur lukte het contact te krijgen met de mannen, maar die bleven schreeuwen en vernielingen aan het pand aanbrengen. Uiteindelijk moest het arrestatieteam een flashbanggranaat afsteken om de mannen te overmeesteren. Het tweetal werd op dat moment ook afgeleid met het felle zoeklicht van een politiehelikopter en harde sirenes van de brandweerwagens beneden.

De mannen werden ingerekend en met een politiebusje afgevoerd. De straat voor het pand is één grote bende. Overal liggen spullen die afkomstig zijn van de bouwsteiger.

Boven het centrum hingen uren lang twee helikopters (enigszins tot ergernis van alle mensen op de terrasjes in de stad). Eén van de politie Amsterdam-Amstelland en een tweede van het KLPD. Er was verder een politieboot aanwezig en de brandweer stond beneden met een luchtkussen voor het geval dat er behalve dakpannen en andere spullen ook mensen naar beneden zouden komen.

Zaterdag moest de politie nog ingrijpen vanwege twee mensen op een dak aan het Damrak, even verderop.

Klik hier, hier, hier en hier voor meer beeld.