Start van hoofdcontent

Stad

nl

Badr Hari 90 dagen langer vast

7 augustus 2012, 12.14 uur · Aangepast 19 februari 2013, 17.12 uur

Het voorarrest van kickbokser Badr Hari is met 90 dagen verlengd.

Dit meldt Het Parool dinsdag op zijn website. 90 dagen is de maximale termijn waarmee een voorlopige hechtenis kan worden verlengd. De krant concludeert dan ook dat het er op lijkt dat de zaak tegen Hari sterk is. In zaken waarin het bewijs nog mager is, kiezen de rechters vaak voor een kortere verlenging van het voorarrest.

Ook weigert de rechtbank de beperkingen op te heffen die het Openbaar Ministerie de kickbokser heeft opgelegd. Hij mag nog altijd geen contact hebben met de buitenwereld. Vorige week werd wel een deel van de beperkingen opgeheven.

Hari is verdachte in twee mishandelingszaken. Tijdens dancefeest Sensation, begin juli in de Arena, zou Hari de 38-jarige zakenman Koen Everink hebben mishandeld in een skybox. Het slachtoffer houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de gebeurtenis.

Een andere aangifte tegen Hari komt van mede-eigenaar Jeroen van den Berg van Club Air, die vorig jaar in zijn eigen horecagelegenheid naar eigen zeggen volledig in elkaar is getrapt door de 27-jarige vechtkampioen.