Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Maduro kan blijven voetballen

9 augustus 2012, 12.19 uur

Ondanks een aangeboren hartafwijking kan Hedwiges Maduro blijven voetballen.

Dat maakte zijn Spaanse club Sevilla donderdag bekend na uitgebreid medisch onderzoek van Maduro in Houston. Eind vorige maand kwam de aangeboren hartafwijking bij de oud-Ajacied aan het licht tijdens een medische keuring.

De medici in Houston zien geen reden voor Maduro om te stoppen met voetballen, omdat het probleem niet levensbedreigend is. Wel wordt de 27-jarige middenvelder voortaan nauwlettend in de gaten gehouden door de medische staf. Daarom is een apparaatje bij Maduro ingebracht dat zijn hartslag controleert. Maduro kan de training voorzichtig hervatten, al zal hij voorlopig niet met de selectie van Sevilla meetrainen. De middenvelder viel in mei af uit de voorselectie van Oranje voor het EK.

De voetballer uit Almere stapte deze zomer over van Valencia naar Sevilla, maar daar werd tijdens de medische keuring zijn hartprobleem ontdekt. De Spaanse club is extra alert op zulke problemen sinds Antonio Puerta in 2007 tijdens een wedstrijd een hartstilstand kreeg op het veld en enkele dagen later overleed.