Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dertig cafés met sluiting bedreigd

11 augustus 2012, 12.17 uur · Aangepast 14 augustus 2012, 11.49 uur

Per 1 september kan de eigenaar van een overlastgevende horecagelegenheid na drie overtredingen zijn vergunning voor onbepaalde tijd kwijtraken.

Ongeveer dertig cafés staan onder scherp toezicht van de gemeente, aldus Het Parool. Daaronder bevinden zich de cafés Proust en Finch op de Noordermarkt, De Engel op de Zeedijk en Odeon op het Singel.

Tot nu toe was er bij overlastgevende horecagelegenheden geen streng beleid van toepassing, vaak werd er een eindeloze reeks waarschuwingen gegeven. Daar komt per 1 september dus verandering in: three strikes you're out.

Veel cafés die onder verscherpt toezicht staan, zeggen te maken te hebben met een select groepje bewoners dat structureel klaagt.

De dertig horecagelegenheden die onder verscherpt toezicht staan, zijn onder meer Café Finch, Restaurant-café Proust, Café G&T's really, really nice place, Bar De Engel van Amsterdam, Wijnbar diVino, Restaurant/café Werck, Bar Het Dwarsliggertje, Restaurant Da Venezia, Eetcafé Het Kalfje, Bar Chupitos, Club Odeon, Café van Leeuwen, Bar Moustache, Restaurant Le Parton Anonyme en Paleis van de Weemoed.