Ajax begint seizoen met gelijkspel tegen AZ

12 augustus 2012, 20.25 uur · Aangepast 23 augustus 2012, 10.44 uur

Ajax kwam in zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet verder dan een gelijkspel. In de Arena werd het 2-2 tegen AZ.

Ajax merkte zondag voor eigen publiek tegen AZ dat het nog lang niet klaar is voor het nieuwe seizoen. De landskampioen mocht van geluk spreken dat de schade uiteindelijk beperkt bleef tot een gelijkspel.

Gregory van der Wiel zette Ajax al na negen minuten op voorsprong door van 20 meter een prachtig doelpunt te scoren. Maar in de 48'ste en 50'ste minuut kantelde Jozy Altidore de wedstrijd met twee doelpunten.

Pas na 83 minuten wist Kolbeinn Sigthórsson de gelijkmaker te maken. Ajax ging nog op jacht naar de winnende treffer en Theo Janssen leek hem in de laatste minuut bijna te maken, maar zijn afstandschot belandde in het zijnet. Het bleef 2-2 en daar mag Ajax niet om mopperen.