Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kwakoe vanaf dinsdag ontruimd

13 augustus 2012, 18.39 uur · Aangepast 16 augustus 2012, 10.19 uur

Tentverhuurder Witte Tenten trekt de stekker uit Kwakoe. Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de verhuur van tenten op het festivalterrein begint morgen met de afbraak van het festivalterrein.

Dit heeft Witte Tenten laten weten aan AT5. Dinsdag wordt vanaf 16.00 uur begonnen met de afbraak van het terrein.

Witte Tenten is tot dit besluit gekomen nadat stichting Kofoe, die het festival organiseert, weigerde het bedrijf inzage te geven in de inkomsten en uitgaven van het festival. De tentverhuurder verwacht door de vroegtijdige beëindiging van het festival zo'n anderhalve ton mis te lopen.

'Ik voel me zo ongeveer de domste ondernemer op aarde op dit moment', stelt de eigenaar van Witte Tenten. 'Dit is het laatste jaar dat we meewerken aan dit festival, we voelen ons belazerd'. 

Stadsdeel Zuidoost bevestigt dat het festival morgen wordt afgebroken. De directie van stichting Kofoe zegt nog niet op de hoogte te zijn van het besluit. Volgend weekend zou het laatste festivalweekend zijn.

Er bestond al enige tijd onenigheid tussen stichting Kofoe en Witte Tenten. Nadat vorig weekend het voetbaltoernooi wegens geldgebrek al werd afgelast, en stadsdeel Zuidoost garant moest staan voor 60.000 euro, werd donderdag de manifestatietent al afgebroken.