Start van hoofdcontent

Politiek

nl

SP stelt vragen over inhuren Rottenberg

24 augustus 2012, 12.08 uur · Aangepast 25 augustus 2012, 14.46 uur

De SP gaat vragen stellen over het inhuren van een externe spreker voor een gesloten bijeenkomst tussen raadsleden en de driehoek.

Felix Rottenberg spreekt binnenkort voor een bedrag van rond de 2.500 euro vier uur lang op de bijeenkomst. Het exacte bedrag wil een woordvoerder van de gemeente niet prijsgeven, wel benadrukt de gemeente dat de helft wordt betaald door de politie en de andere helft door de gemeente.

SP-voorman Laurens Ivens stelt dat het bedrag wat hem betreft erg hoog is 'en strijdig lijkt te zijn met het streven om geen salarissen van boven de Balkenendenorm te verstrekken, wat voor inhuur ruim is vastgesteld op een maximaal uursalaris van 150 euro', aldus Ivens. De fractievoorzitter gaat vragen stellen aan het college over het inhuren van Rottenberg.

UPDATE:
Een woordvoerder van de gemeente laat vrijdagmiddag aan AT5 weten dat Rottenberg 1800 euro krijgt. 'Hij krijgt dit voor het dagvoorzitterschap en het bijbehorende voorwerk zoals inlezen en voorbesprekingen. Hiermee blijven we binnen het met de Raad afgesproken maximumbedrag voor externe inhuur', aldus de woordvoerder.