Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Nieuw bestemmingsplan omgeving Amstelstation

10 september 2012, 17.21 uur · Aangepast 11 september 2012, 14.04 uur

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost heeft ingestemd met het bestemmingsplan Amstelstation. Zo krijgt het station onder andere een mooi stadsplein en een overzichtelijker openbaarvervoerknooppunt.

Ook komen er nieuwe woningen, een hotel en winkels die zorgen voor meer levendigheid rond het station, zo laat stadsdeel Oost weten.

Het gebied rond het Amstelstation is een belangrijke toegangspoort voor de stad maar toe aan vernieuwing. Omdat het gebied nu onoverzichtelijk is, niet efficiënt wordt gebruikt en kan leiden tot onveilige situaties, komt hier de komende jaren verandering in. Het samenvoegen van autowegen, het verplaatsen van de tramlus naar de zijkant van het station en het in ere herstellen van het oude busstation zorgen voor een overzichtelijke en goede inrichting van het gebied. Ook komen er ruim 300 woningen, een hotel en winkels. Dit zou de levendigheid van het gebied ook ten goede moeten komen.

Ten opzichte van het eerdere plan zijn er nu drie belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Zo is het kantoor en de woontoren die tegen het Amstelgebouw aan zouden komen, 'losgeknipt' zodat deze nu gefaseerd en los van elkaar ontwikkeld kunnen worden. In de oorspronkelijke plannen zouden er twee torens komen van respectievelijk 85 en 35 meter hoog. In het huidige voorstel is dat onderdeel van het plan aangepast tot één gebouw van maximaal 45,5 meter hoog. Hiermee is er ruim 10.000 vierkante meter aan kantoorruimte geschrapt.