Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Vd Laan: 'Constructief gesprek' over wietpas

15 september 2012, 13.28 uur · Aangepast 16 september 2012, 12.07 uur

Burgemeester Van der Laan heeft naar eigen zeggen een constructief gesprek gehad met demissionair minister Ivo Opstelten over de wietpas.

De burgemeester had al eerder laten weten dat hij in gesprek zou gaan met Opstelten over de wietpas. Van der Laan pleitte voor 'maatwerk' en hoopte daar ook de minister van de overtuigen.

'Ons coffeeshopstelsel is geen verderfelijk stelsel en heeft ons veel positiefs gebracht, naast dat er nog wat problemen zijn. Het is in ieder geval oneindig veel beter dan in de jaren 80, zowel uit het oogpunt van kwaliteit, veiligheid, het voorkomen dat jongeren in de coffeeshops komen en de verminderde straatproblematiek en -overlast. Dat willen we niet allemaal weggooien met een wietpas, waardoor de anderhalf miljoen toeristen het op straat moeten kopen,' aldus Van der Laan in het AT5-programma Het Gesprek met de Burgemeester.

Over de inhoud en conclusie van het gesprek met Opstelten wil Van der Laan nog niets kwijt. Wel benadrukte hij dat het doel van het gesprek was om tot afspraken te komen die voor Amsterdam aanvaardbaar zijn. De burgemeester stuurt binnenkort een brief naar de gemeenteraad.