Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat Joycelin B. wraakt rechtbank

20 september 2012, 18.25 uur · Aangepast 20 september 2012, 18.57 uur

De advocaat van Joycelin B. heeft de rechtbank gewraakt in de zaak rond de moord op Robbie S.

De advocaat van B. ging donderdag tijdens de pro-formazitting over tot wraking omdat hij vindt dat de rechtbank de planning van de zaak te vaak heeft gewijzigd. De rechtbank heeft volgens de advocaat van B. te vaak gewisseld tussen een wel of niet inhoudelijke behandeling van de zaak. Ook werd de datum van de zitting steeds gewijzigd, zonder dat hierbij overlegd werd met de advocaat van B.

De rechtbank verweerde zich door te stellen dat het onderzoek naar de dood van S. met de dag vorderde en de stand van zaken daarmee steeds wijzigde. De rechtbank heeft zich donderdagmiddag terug getrokken voor overleg.

S. werd in maart 2011 dood aangetroffen in de woning van buurtmoeder Joycelin B. in de Pretoriusstraat. B. is een bekend gezicht in de buurt, ze zette zich jarenlang in voor verslaafden en daklozen in de wijk. Het OM verdenkt de 62-jarige Joycelin B. samen met een 51-jarige man van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van S. In september werden er nog twee verdachten van de moord opgepakt.

Later meer.