Start van hoofdcontent

Stad

nl

ADO blijft fans Ajax weren

26 september 2012, 17.12 uur · Aangepast 27 september 2012, 01.33 uur

ADO Den Haag laat vooralsnog geen supporters van Ajax toe bij de thuiswedstrijden.

Dat liet de club woensdag weten in reactie op het besluit van Ajax om de supporters van ADO weer toe te laten bij het eerstvolgende duel in de Amsterdam Arena.

De afgelopen 5 jaar mochten supporters van zowel Ajax als ADO Den Haag de uitwedstrijden niet bezoeken. Die maatregel werd van kracht in 2006, naar aanleiding van wanordelijkheden tussen de fans. De 5 jaar zijn verstreken en Ajax wil graag weer toewerken naar normale verhoudingen. ADO heeft die wil ook, maar noemt de beslissing van Ajax 'eenzijdig en prematuur'.

'We zijn verbaasd dat Ajax hiermee naar buiten komt. Er zou over dit onderwerp binnenkort namelijk gezamenlijk overleg zijn', zegt een woordvoerster van ADO.

Op de website van ADO verscheen woensdag een toelichting: 'De laffe aanval van Ajax-supporters op het supportershome in het Zuiderpark (februari 2006) staat nog veel ADO Den Haag-supporters in het geheugen gegrift. Er is helaas dus te veel gebeurd om nu direct over te gaan tot de gewenste normalisatie met bezoek van uitsupporters in onderlinge duels.'

Daarbij komt dat ADO zeer te spreken is over de huidig situatie. 'De sfeer bij de thuiswedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag was fantastisch en de club heeft hierover diverse complimenten gekregen vanuit de arbitrage, de waarnemers, de supporters en de sponsoren. Deze wedstrijd paste perfect bij het gegroeide, positieve imago van ADO Den Haag. Dit willen wij als club dan ook graag zo houden.'