Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Dikke knuffels voor debutant Sporkslede

27 september 2012, 14.51 uur · Aangepast 28 september 2012, 21.28 uur

Een dolblije Fabian Sporkslede maakte woensdagavond zijn debuut tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht.

De 19-jarige debutant kwamt een kwartier voor tijd in het veld voor Christian Poulsen. 'Het was fantastisch. Ik heb hier erg lang naar uitgekeken. Ik ben erg blij met m'n debuut', aldus Sporkslede tegenover AT5.

Het debuut kwam voor de middenvelder behoorlijk onverwachts. Hij wist niet dat hij minuten zou krijgen en kreeg woensdag pas te horen dat hij bij de selectie zou zitten: 'Het is allemaal heel snel gegaan. Ik heb maandag nog met jong Ajax gespeeld en ben erg blij dat de trainer mij de kans heeft gegeven.'

Scoren deed hij niet in zijn debuutwedstrijd maar wel deelde hij een heuse panna uit. Hij speelde een speler van FC Utrecht door de benen. 'Dat doe ik wel vaker en het was een bewuste. Dat kun je navragen bij teamgenoten. Dat is iets wat ik wel vaker doe', aldus een breedlachende Sporkslede.

Ajax won de bekerwedstrijd in Utrecht met 3-0. Het onrustige bekerduel werd na 57 minuten onderbroken toen supporters van de thuisclubs vuurwerk op het veld gooide en discriminerende spreekkoren zong.