Start van hoofdcontent

Stad

nl

Eredivisiebasketbal terug in Apollohal

15 oktober 2012, 10.07 uur · Aangepast 15 oktober 2012, 13.15 uur

Twaalf jaren lang werd er geen eredivisie gespeeld in de Amsterdamse Apollohal. Zondagavond was BC Apollo gastheer in het duel tegen Groningen. De Amsterdammers verloren met 89-68.

Ruim 700 toeschouwers zagen Apollo het één kwart goed doen tegen het sterke Groningen. Daarna zakte de Amsterdamse ploeg weg. Guard bij Amsterdam was assistent-trainer Patrick Faydherbe. De 39-jarige oud-international deed, vanwege een blessure, noodgedwongen mee. Wel had hij genoten. Faydherbe: 'Weer terug in de Apollohal is te gek. Mooie houten vloer en een goeie ambiance. Bovendien hebben we het verschil dragelijk gehouden.'

Nadat de Astronauts twee jaar geleden failliet gingen, was er even geen basketbal in Amsterdam. De Astronauts, die tegen de Europese sub-top aanschurkten maar amper publiek trokken in de Sporthallen-Zuid, gingen uiteindelijk aan geldgebrek ten onder.

BC Apollo basketbalt nu in de eredivisie met bescheiden middelen. Veel mag niet verwacht worden van de ploeg, die bijna louter uit Amsterdammers bestaat.